Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken:

o   Een beige hemd

o   Een bruine of groene trui

o   Een groene lange/korte broek

o   Een das + dasring

Wij vragen u dit uniform na te leven in de mate van het mogelijke.

Door weer en wind heen willen we wel dat onze leden altijd hun scoutshemd dragen. Ook raden we u sterk aan uw zoon steeds stevig schoeisel aan te doen. Daarnaast vragen we u om ’s winsters uw zoon warm genoeg in te duffelen,  want ook ’s winters vinden buiten-activiteiten plaats.

Voor de aankoop van dit uniform dient u zelf een bestelling te plaatsen op de Hopper website : http://www.hopper.be/winkel/webshop/

Voor de aankoop van de scoutsdas contacteert u best de leidingsploeg. Deze sjaaltjes worden namelijk enkel binnen de scouts zelf verkocht omdat deze eigen zijn aan iedere scoutsgroep. Bij voldoende vraag worden er jaarlijks bijgemaakt. De prijs bedraagt 10.00 euro.

Ook verkopen we binnen onze scoutsgroep eigen t-shirts met het logo van onze scouts. De prijs hiervoor bedraagt 15.00 euro. Kindermaten zijn echter niet meer binnen ons bezit. Bij een voldoende vraag kunnen deze echter wel bijgemaakt worden.

De kentekens op het hemd hoeft u niet allemaal aan te kopen. Zo krijgt uw zoon jaarlijks het jaarkenteken gratis. Ook andere kentekens als: belofteteken & groepslintje dienen niet aangekocht te worden via de Hoppershop.