Over ons

Scouts St-Carolus Mol-Ginderbuiten is een jongensscouts gesticht in 1958 en is gevestigd te Vekeblok in Mol-Ginderbuiten. Wekelijks organiseer ze activiteiten op zaterdag van 13u30 tot 16u30. Alle jongen vanaf 6 jaar zijn welkom om mee te spelen !

Maar wat is dat ? Wat is SCOUTS

Scout, scouting, padvinderij, … is een internationale jeugdorganisatie die opgericht werd door Robert Baden-Powell en de dag van vandaag wel 41 miljoen leden telt verspreid over een 160 tal landen.

Het belangrijkste doel van scouting bestaat erin om de leden aan te leren zelfstandig te worden door avontuurlijke uitdagingen in de natuur. De leden leren samen te werken, keuzes te maken, zelfstandig te zijn, verantwoordelijk te zijn, …  En dat gebeurt allemaal op een speelse manier.
De vijf basispijlers van scouting zijn: zelfwerkzaamheid, ploegwerk, medebeheer, dienst en engagement.

Al doende, leren kinderen en jongeren in scouting met elkaar om te gaan en ontdekken ze zichzelf. Scoutsleden worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Zo leren ze doorzetten en hun plan te trekken en ontdekken ze wat ze graag en goed doen en wat juist niet. Iedereen krijgt zo de kans om zijn mogelijkheden te ontplooien op het moment dat hij er klaar voor is.

Hoewel elk individu belangrijk is, haalt scouting zijn grootste kracht uit het spelen en leven in groep. Van bij de welpen krijgen scouts en gidsen kleine en grote verantwoordelijkheden. Door samen af te wassen en hout te sprokkelen, leren ze zich in te zetten en daarin vol te houden, ook als het wat minder leuk is.