De Molse 60 - een 2e editie

Voor de organisatie van dit event hebben 2 organisaties de handen in elkaar geslagen. Scouts Ginderbuiten en lichtstoetgroep De Fiksers mag u vanaf heden in één ademDe Molse 60’ noemen.

De Molse 60, een wandeling van 60 km doorheen de prachtige Molse natuur.

60 km, het is een mooie afstand om op 1 dag te wandelen voor de geoefende stappers maar is ook een leuke uitdaging om aan te gaan met enkele vrienden of om met de jeugdbeweging te doen.

Deze wandeltochten lopen doorheen talrijke bossen van verschillende natuurreservaten, langs verschillende waterputten en langs diverse bezienswaardigheden. Al dat Molse Mooi in één lange wandeling.  We gebruiken het sferische ‘jeugdkamp de Maat’ als uitvalsbasis voor de wandeltochten. Én ’s avonds is deze locatie het decor van een heus avondfeest. Deze locatie past perfect in het geheel omwille van zijn groen karakter. Zo kunnen onze wandelaars onmiddellijk de natuur intrekken en kunnen ze na de tocht ook nog wat nagenieten in deze natuurlijke omgeving.

In de 60km lange tocht passeren de wandelaars 9 bevoorradingsposten waar ze de nodige energie kunnen opslaan om de tocht tot een goed einde te brengen. Bij aankomst ligt er een leuk aandenken klaar voor iedere wandelaar en kunnen ze nog nagenieten op ons plein. Hier kunnen deelnemers en supporters genieten van een heerlijke BBQ op de OFYR of uit de American Smoker en dit allemaal aan zeer democratische prijzen. Daarnaast voorzien we enkele leuke liveoptredens waarvan het laatste zal plaatsvinden rond het grote kampvuur.

Voor de jongsten onder ons is er op het terrein bij de Maat ook heel wat spel en plezier. Ze kunnen zich er amuseren op de vele springkastelen, van een death-ride gaan of spelen met de reuzenspellen. Daarnaast worden enkele attracties en kinderanimatie voorzien. Maar het belangrijkste van al is dat ze gewoon kunnen ravotten in het bos! Ze zullen zich zeker niet vervelen terwijl de mama’s en de papa’s rustig kunnen bijpraten op ons zomerse terras.